Під час святкування Рош Гашана пролунав вибух – поранило хлопця.

 

В Умані вночі після початку святкувань Рош Гашана пролунав вибух – 13-літній хлопець отримав поранення.

 

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

 

"21 вересня близько 6-ї ранку до Уманського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в гаражах неподалік від місця масового перебування паломників-хасидів стався вибух невідомого предмета. Особовий склад поліції було негайно піднято по тривозі. Після приїзду на місце події поліцейські встановили, що від вибуху невідомого предмета пошкоджено дах одного з гаражів. Крім того, зазнав ушкоджень 13-річний підліток, громадянин Ізраїлю. Хлопчик отримав тілесні ушкодження у вигляді порізу лівої руки на кисті. Підлітку надано медичну допомогу на місці", – йдеться у повідомленні.

 

До Умані виїхали перший заступник глави НПУ В'ячеслав Аброськін і заступник голови відомства Олександр Фацевич.

 

Речник Нацполіції Ярослав Тракало згодом повідомив, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею "хуліганство". "Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 КК – хуліганство", – сказав Тракало у коментарі "Українській правді", додавши, що санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років.

 

Зі слів спікера поліції, окрім хлопця постраждав іще один чоловік. "Це громадянин Ізраїлю, в нього зафіксоване почервоніння на стегні, від надання допомоги він відмовився", – зазначив Тракало.

 

21.09.2017