Суд звільнив Нелю Штепу з-під арешту.

 

Ленінський суд Харкова 20 вересня змінив міру запобіжного заходу для екс-голови Слов’янська Нелі Штепи з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

 

Про це повідомила прес-секретар прокурора Харківщини Віта Дубовик, інформує видання INSIDER.

 

Штепа має постійно перебувати за місцем проживання у Слов’янську Донецької області й носити електронний засіб контролю.

 

"Прокуратура наполягала на продовженні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки ч. 5 ст. 176 Кримінального процесуального кодексу України не передбачає інших видів запобіжного заходу для підозрюваних за ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність держави). Крім того, на думку процесуальних керівників у цьому кримінальному провадженні, ризики, що передбачені, актуалізуються у зв’язку зі зміною запобіжного заходу", – сказала Дубовик.

 

Речниця додала, що прокуратура не може коментувати позиції суду.

 

Екс-голову Слов’янська Нелю Штепу обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

 

Штепу затримали у Слов'янську 11 липня 2014 року, через чотири дні після повернення міста під контроль української влади.

 

Прокуратура Харківщини скерувала до суду обвинувальний акт, в котрому просить для обвинуваченої довічного ув'язнення.

 

Справу Штепи слухає вже третій суд Харківщини.

 

20.09.2017