Клімкін обговорив освітній закон із міністром закордонних справ Румунії.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на полях 72-ї сесії ГА ООН в Нью-Йорку обговорив із румунським колеґою Теодором Мелешкану новий закон про освіту. 

 

Як повідомляє прес-служба МЗС, Клімкін наголосив на тому, що Україна продовжує ґарантувати культурні та мовні права для національних меншин.

 

Міністр підкреслив, що новоухвалений закон не обмежує вивчення румунської мови чи загальноосвітніх предметів румунською мовою, натомість створює необхідні передумови для опанування на належному рівні українською мовою.

 

"Новий закон спрямований на створення додаткових можливостей для самореалізації представників національних меншин, зокрема отримання вищої освіти в українських університетах", – сказав Клімкін.

 

Очільники зовнішньополітичних відомств погодились, що важливо підтримувати "активні двосторонні контакти у цій сфері", і схвалили ідею організації взаємних візитів для проведення відповідних консультацій між освітніми відомствами.

 

Окрім того, Павло Клімкін обговорив освітню реформу з Йоганнесом Ханом, комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення. Міністр підтвердив готовність України направити на експертизу до Ради Європи мовну статтю закону.

 

20.09.2017