Верховна Рада розглянула 1110 поправок до судової реформи – і їй потрібен іще день.

 

Народні депутати розглянули 1110 з 4383 поправок до законопроекту "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу, Цивільного процесуального кодексу, Кодексу адмінсудочинства України та інших законодавчих актів", який входить до пакету судової реформи.

 

Як повідомляє "Укрінформ", під час розгляду 19 вересня депутати не підтримали жодної з поправок, які також не були підтримані профільним комітетом. При голосуванні "за" було менш ніж сотня народних обранців. Понад половина робочих місць у сесійній залі – порожні. 

 

Уже на вечірньому засіданні Парубій заявив, що народні депутати мусять змінити підхід до законотворчої роботи, інакше цього тижня не довершать ані цього "судового" пакета, ані не ухвалять пенсійної реформи.

 

"В цьому залі багато депутатів, які усвідомлюють, що цього тижня ми повинні розглянути також пенсійну реформу... У мене є прохання до фракцій, щоб зараз ви провели між собою консультації, і близько 17:00 я поставлю на голосування пропозицію, щоб завтра ми не завершували робочого дня о 14:00, а продовжили наше засідання до завершення розгляду всіх правок [до законопроекту щодо судової реформи]. Це дасть нам змогу у середу завершити всі правки і у четвер перейти до пенсійної реформи та до кібербезпеки", – сказав Парубій.

 

Народні депутати ще 7 вересня розпочали розгляд законопроекту №6232, яким передбачено внесення змін до Господарського, Цивільно-процесуального кодексів, Кодексу адміністративного та інших законодавчих актів. Тиждень між 11 та 15 вересня був непленарним, тож 19 вересня парламентарії продовжили розгляд законопроекту у другому читанні.

 

19.09.2017