Апеляційний суд відхилив скаргу ТзОВ «АрхіБуд» щодо ділянки у парку "Знесіння".

 

Львівський апеляційний господарський суд визнав недійсним договір оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» і відхилив апеляційну скаргу ТОВ «АрхіБуд», повідомила активістка Зоряна Іванків, передає Дивись.Інфо.

 

«Суд виголошує рішення: визнання недійсним передання земельної ділянки "АрхіБуду" ЛМР, відхилити апеляційну скаргу. Перемога!» – повідомила активістка.

 

ТОВ «АрхіБуд» подало апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Львівської області від 7 квітня 2017 року щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (вул. Довбуша, 15).

 

Історія навколо парку «Знесіння» і ТОВ «АрхіБуд» триває роками. Ще 2007-го ТОВ «АрхіБуд» отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 2,83 га на вул. Довбуша, 15, у Львові. Раніше ця земельна ділянка належала військовій частині 2144, яку вояки залишили 2005 року і без згоди Кабміну відмовилися від цієї ділянки.

 

Після того, як «АрхіБуд» орендувало цю земельну ділянку, підприємство отримало дозвіл на будівництво готельно-рекреаційного комплексу. І усі ці роки триває протистояння між громадськістю і забудовником. У 2007 році розпочалася судова справа, що нині перебуває у Верховному Суді.

 

Раніше, 21 лютого, Галицький суд Львова задовольнив заяву військового прокурора Західного регіону та заборонив ТзОВ «АрхіБуд» будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також наклав арешт на спірну земельну ділянку, що належить Міністерству оборони України та у 2007 році була передана в оренду забудовнику. Однак забудовник продовжував роботи.

 

ТзОВ «АрхіБуд» подало апеляцію і у травні програло суд щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки у парку «Знесіння» (Довбуша, 15).

 

ТзОВ «АрхіБуд» пов’язують з нардепами братами Дубневичами.

19.09.2017