Узимку на дорогах міста працюватимуть засуджені до громадських робіт.

 

Івано-Франківськ готуєтся до зимової негоди і планує залучити до розчищення вулиць від снігу людей, засуджених до громадських робіт, ішлося на нараді в міського голови Руслана Марцінківа, передає Репортер.

 

За словами начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Ігоря Влізла, у випадку стихій, крім штатних працівників комунальних служб, постало завдання залучити й особовий склад Нацгвардії, працівників виконавчого комітету міськради та вперше цього року – тимчасово засуджених до громадських робіт.

 

«Це громадяни, які засуджені за ті чи інші правопорушення, які не мають стосунку до кримінального складу злочину. Якщо буде така кількість на цей період, будемо звертатися у виконавчі служби, аби цих людей залучати до очищення території міста», – сказав Ігор Влізло.

 

«Сьогодні ми можемо говорити про 20-25 людей, а через місяць їх може бути більше чи менше. Але це кардинально не вирішить питання очищення території міста від снігу. Якщо стається стихія, безумовно, до цього треба залучати громадськість міста та власників ресторанів, тобто тих, кому належить та чи інша територія», – додав він.

19.09.2017