США можуть повернути до Південної Кореї ядерну зброю.

Відповідну заяву зробив американський міністр оборони Джеймс Меттіс.

 

 

Керівник Пентаґону повідомив, що в конфлікті навколо ракетно-ядерної програми Північної Кореї Сполучені Штати мають у своєму розпорядженні цілу низку інструментів. «Є багато військових опцій, якими ми скористаємося за погодженням з нашими союзниками, щоб захистити наших союзників і наші власні інтереси», – сказав Джеймс Меттіс журналістам у Вашингтоні ввечері в понеділок, 18 вересня.

 

Керівник американського військового відомства не вдавався в подробиці, проте підтвердив, що ці опції передбачають і варіант, за яких у Південній Кореї будуть розміщені тактичні ядерні озброєння. Джеймс Меттіс підтвердив, що обговорював таку можливість з міністром оборони Південної Кореї Сон Юн Му, – повідомляє газета The Washington Post. Ядерну зброю США було виведено з території Південної Кореї на початку 1990-х після завершення Холодної війни.



Нагадаємо, що Північна Корея, попри всі застереження, 15 вересня знову запустила балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку. Ракета пролетіла над Японією й упала у води Тихого океану.

 

Постійна представниця США при ООН Ніккі Гейлі 18 вересня заявила, що американська влада вже вичерпала можливості врегулювати проблему з КНДР в рамках ООН. Вона запропонувала передати вирішення конфлікту в руки Пентаґону.

19.09.2017