Суд виправдав проросійських заворушників у "справі 2 травня".

 

Суд міста Чорноморська визнав невинними підозрюваних у справі про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі й постановив звільнити п'ятьох арештантів у залі суду, оголосивши виправдальний вирок.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Із 19 фігурантів п'ятьох утримували в СІЗО – росіянина Євгена Мефедова і Максима Сакаулова, а також українців – Сергія Долженкова, Сергія Корчинського і Владислава Романюка. Саме їх суд і звільнив з-під варти.

 

Як повідомляє видання "Dumskaya", зачитування вироку зайняло декілька годин. Суд констатував, що прокуратура не надала переконливих доказів. "Немає жодного доказу, що підтверджує обвинувачення. Понад те, обвинувачення навіть не намагалося довести провину", – ствердив суддя.

 

Водночас, просто в суді Мефедова та Долженкова затримали за підозрою в іншому злочині – зазіханні на територіальну цілісність України.

 

2 травня 2014 року в Одесі внаслідок масових заворушень за участю проросійських активістів і представників патріотичних рухів загинуло 48 осіб, постраждали близько 300. Сутички почалися в центрі міста – там застрелили кількох осіб. Після стрілянини проукраїнські активісти прийшли на площу Куликове Поле, намагаючись витіснити сепаратистів із площі. Згодом зайнявся Будинок профспілок.

 

18.09.2017