Організаторам провокації в селі Гряда загрожує до 10 років позбавлення волі.

 

Прокуратура Львівської області направила до Жовківського районного суду обвинувальний акт проти 2-х організаторів акції на трасі Львів – Рава-Руська 29 березня цього року, які посягали на територіальну цілісність України, інформує прес-служба прокуратури.

 

«Правопорушники під виглядом представників національної меншини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками. Також від імені мешканців Львівщини намагались створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць області у складі України та спонукали представників Республіки Польща змінити межі країни та приєднати Львівщину до її складу», – йдеться в повідомленні.

 

Підозрюваним інкримінують порушення ч. 2. ст. 110 («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України») та ст. 293 КК України («Групове порушення громадського порядку»).

 

Крім цього, одного з учасників звинувачують за ч. 2 ст. 345 КК України («Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків»). Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Як повідомляв Z, 29 березня група у складі приблизно 100 осіб намагалась перекрити рух автотранспорту на трасі Львів – Рава-Руська. У СБУ заявили, що перекриття траси та обстріл Генерального консульства Республіки Польщі в Луцьку, що стався напередодні, – це частини акції, спанованої спецслужбами РФ.

18.09.2017