Росія чекає від України контррезолюції щодо миротворців.

 

Російське представництво в ООН заявило, що Сполучені Штати Америки та Україна висловили неготовність працювати над текстом російського проекту резолюції про розміщення миротворців ООН на Донбасі. Водночас у делеґації РФ підозрюють, що офіційний Київ працює над своїм проектом резолюції.

 

Про це заявив постійний представник Росії при ООН Василь Небензя, повідомляє tass.ru.

 

"Цей проект вже обговорювали в рамках Ради Безпеки, на нього була реакція з боку партнерів. Ми пропонували роботу за текстом цього проекту, але делеґації України і Сполучених Штатів після першого обговорення сказали, що вони далі по тексту працювати не готові, у них будуть суттєві зауваження, а, можливо, в українців буде і контрпроект з питання про розміщення миротворчої місії на Донбасі", – сказав дипломат.

 

Він припустив, що Президент України Петро Порошенко, який братиме участь в сесії Генасамблеї ООН, щось говоритиме на цю тему. "Що, ми наразі не знаємо, але здогадуємося", – додав Небензя.

 

Постпред констатував, що наразі російського проекту резолюції не обговорють.

 

Небензя анонсував, що тему розміщення охоронної місії на Донбасі обговорюватимуть на засіданні Ради Безпеки ООН високого рівня під час міністерського тижня в рамках сесії Генеральної Асамблеї всесвітньої організації. "Я думаю, тема, зрозуміло, підніматиметься на засіданні Ради Безпеки відкритого складу з питань миротворчих операцій за участю голів держав. Росія там буде представлена ​​міністром Сергієм Лавровим", – додав Небензя.

 

18.09.2017