Міжнародний конгрес ПЕН-клубу розпочався з акції на підтримку Олега Сенцова.

 

Учора, 17 вересня, 83-й Міжнародний конгрес ПЕН-клубу у Львові розпочався з акції на підтримку Олега Сенцова у Львівському аеропорту ім. Д. Галицького: волонтери конгресу зустрічали тут письменників із табличками «Олег Сенцов», ідеться на сторінці конгресу в мережі Facebook.


Волонтери зустрічають у львівському аеропорту учасників 83-го Міжнародного ПЕН-конгресу флешмобом на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера і письменника Олега Сенцова. Фото: Facebook
 

«Таким жестом ми засвідчуємо підтримку Олегу Сенцову, який ув’язнений від 11 травня 2014 року у російській тюрмі, і віримо, що невдовзі таки зможемо зустріти його у Львові», – заявили волонтери конгресу та учасники флешмобу.

 

«Олег Сенцов – не єдиний, кого чекають на львівському конгресі, адже за свободу слова потерпає ще багато письменників, журналістів та громадських діячів, але саме Олегова постать стала фокусною для цьогорічного конгресу», – ідеться в повідомленні.

 

Під час конгресу 19 вересня планують представити постановку за п'єсою Олега Сенцова «Номери». Також на відкритті заходу заплановано показ фільму «Процес» про суд над Олегом Сенцовим.

 

Олег Сенцов – український режисер, митець, письменник, мешканець Криму, незаконно ув’язнений Росією за звинуваченням у плануванні терористичної діяльності.

 

83-й Міжнародний конгрес ПЕН триватиме у Львові до 24 вересня. Захід є щорічною подією однієї з найстаріших й найвпливовіших правозахисних організацій світу – Міжнародного ПЕН-клубу, який об'єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів від 1921 року.

 

Тема 83-го Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу – «Відстоювання правди у добу пропаганди». Програма публічних подій конгресу доступна тут. Вхід вільний.

18.09.2017