Пентаґон звинуватив Росію в авіаударі по військах союзників США.

Внаслідок російської атаки отримали поранення кілька бійців Сирійських демократичних сил, котрі воюють на боці міжнародної коаліції проти «Ісламської держави» та військ Башара Асада.

 

                                        Генерал-лейтенант Пол Е. Фанк

 

Інцидент стався в суботу поблизу міста Дейр-ез-Зора на схід від річки Євфрат – повідомляють на сайті Пентагону. У районі, який зазнав атаки російської ударної авіації, перебували також військовослужбовці багатонаціональних сил коаліції, очолюваної Сполученими Штатами. Щоправда, вони внаслідок російської атаки не постраждали.

 

«Представники коаліції і спеціальна лінія з питань запобігання конфліктам з Росією доступні 24 години на добу. Ми докладаємо всіх зусиль для запобігання непотрібній ескалації напруженості між сторонами, котрі воюють проти нашого спільного ворога – ІДІЛ», – зазначив командувач силами міжнародної коаліції в Сирії генерал-лейтенант Пол Е. Фанк (Paul E. Funk), коментуючи інцидент. Разом з тим він додав, що «сили коаліції і їхні партнери завжди зберігають за собою право на самозахист».

 

Москва і Дамаск поки що не коментували повідомлення коаліційних сил про авіаудар по позиціях Сирійських демократичних сил. Проте ще напередодні Міноборони Росії відзвітувало про результати нальоту її авіації на нібито «командний пункт терористів поблизу сирійського міста Дейр-ез-Зора». У російському звіті вказано, що «внаслідок авіаудару було знищено близько 40 бойовиків, четверо польових командирів, в тому числі аміра Дейр-ез-Зора Абу Мухаммада Аш-Шималі і “міністра війни” Гулмурода Халімова».

17.09.2017