Уряд передав до Верховної Ради проект бюджету–2018.

 

Кабінет Міністрів України передав на розгляд Верховної Ради проект закону про державний бюджет на 2018 рік. Документ уже зареєстровано в апараті парламенту з реєстраційним номером 7000.

 

Проект бюджету отримав схвалення 15 вересня, в останній день терміну, протягом котрого уряд зобов'язаний передати документ до парламенту.

 

В обід на засіданні КМУ прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив: "Сьогодні ми внесемо [бюджет] у парламент, і я впевнений, що деякі політикани одразу почнуть його критикувати, навіть не бачивши. Але ми до цього готові. Прошу громадян займатися своїми справами, аніж слухати тих, хто постійно нас хоче направити у депресію. Ніякої депресії не буде, а тільки рух уперед", – сказав Голова уряду, згідно з повідомленням аґенції "Укрінформ"

 

Прем'єр ствердив, що схвалення фінансового документа дозволить підтримати всі сфери життя країни, і запевнив, що бюджет є збалансованим. Гройсман закликав депутатів до дискусії, але застеріг, щоби збалансованість документа не було порушено.

 

Кабмін у проекті бюджету заклав зростання ВВП на рівні 3% при 7% інфляції.

 

Також Гройсман наголосив, що надходження бюджету вперше перевищать 1 трлн грн. "Розглядаючи динаміку надходжень до зведеного бюджету, то це перший бюджет країни, який перевищив цифру в 1 трильйон гривень", – сказав голова уряду.

 

15.09.2017