Паломників в Умані охоронятиме півтисячі поліціянтів, зокрема з Ізраїлю.

 

Близько півтисячі правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час щорічного паломництва в Умань. Для безпеки будуть задіяні підрозділи Національної поліції та Національної гвардії, а також вперше нові підрозділи тактичної поліції. Спільно з українськими колегами працюватимуть в Умані щонайменше 15 офіцерів поліції держави Ізраїль.

 

Про це йшлося на зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з міністром внутрішніх справ Ізраїлю Аріє Дері в Умані, інформує прес-служба МВС.

 

"За нашими прогнозами, цього місяця в Україну приїде понад 30 тисяч паломників-хасидів, не лише громадян Ізраїлю, а й Америки, Канади, Англії та інших держав. Я добре знаю, наскільки важливе для вашої держави паломництво у ці місця та забезпечення порядку та безпеки тут. У цьому питанні ми готові піти на усі необхідні для вас кроки, аби забезпечити безпеку на належному для вас рівні", — зазначив Арсен Аваков.

 

Очільник МВС підкреслив, що організувати безпеку — це зусилля кількох сторін. "Для нас важливо вирішити усі делікатні ситуації. Найбільше хвилюють провокативні дії, коли нападають або на єврейські реліквії, або на християнські", — зазначив міністр внутрішніх справ України.

 

З його слів, до кінця року МВС планує обладнати ключові місця інтелектуальними картами, аби надалі уникнути провокацій.

 

Ізраїльський міністр Аріє Дері високо оцінив готовність української сторони до організації порядку під час заходів. "Ми побачили, що уся ваша команда готова докласти максимум зусиль для безпеки", — сказав гість, подякувавши також українській стороні за екскурсію.

 

Він підкреслив, що ізраїльська сторона добре розуміє, що серед такої великої кількості людей, які прибудуть до міста, будуть проблемні учасники. "І ми вважаємо, що українська сторона мусить діяти із ними у рамках вашого законодавства", — сказав Дері.

 

Міністр Ізраїлю запропонував створити робочу групу, котра разом із дипломатами і громадою працюватиме "над вирішенням усіх проблемних питань".

 

15.09.2017