У лондонському метро вчинено теракт.

На станції Parsons Green на південному заході міста в п'ятницю, 15 вересня, прогримів вибух.  

 

 

Вибух на станції стався внаслідок детонації саморобного вибухового пристрою. Про це повідомило радіо ВВС з покликом на слова заступника начальника поліції Лондона Марка Роулі (Mark Rowley). Відомо також, що в пристрої був інстальований годинниковий механізм.

 

22 людей доставлено до шпиталів з опіками обличчя. Проте, як стверджують лондонські медики, загрози їхньому життю немає. Поліція веде розслідування події.

 

Служба швидкої медичної допомоги Лондона повідомила в своєму мікроблозі Twitter, що її сповістили про вибух о 8.20 ранку за місцевим часом. Після цього в район інциденту були відряджені лікарі, бригади екстреної допомоги, пожежні служби і група реагування на надзвичайні ситуації. До місця вибуху вони прибули через п'ять хвилин після виклику.

 

Згідно з попередніми підсумками розслідування, вибуховий пристрій на станції Parsons Green створювали для вбивства великого числа людей, але він не спрацював належним чином. Експерти з вибухових речовин кажуть, що стався спалах, а не детонація, наслідки якої могли б бути катастрофічними.

 

«Співробітники контртерористичного підрозділу поліції Лондона проводять розслідування інциденту в лондонському метро, ​​який стався цього ранку. Помічник керівника поліції Лондона Ніл Басу назвав те, що сталося, терористичним актом. Співробітники лондонської поліції і транспортної поліції приїхали на місце події разом з колегами зі швидкої допомоги та пожежної служби», – йдеться в офіційній заяві поліції Лондона.

15.09.2017