Лавриновича заарештували.

 

Печерський суд Києва обрав екс-міністру юстиції України Олександрові Лавриновичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів.

 

Про це повідомляє аґенція Інтерфакс-Україна.

 

Таке рішення суд ухвалив у п'ятницю, задовольнивши клопотання прокуратури, яка просила про арешт підозрюваного без жодної альтернативи, що передбачено осудними йому статтями про участь у захопленні держвлади в 2010 р.

 

Нагадаємо, департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Лавриновича у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України.

 

6 вересня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що екс-президенту України Вікторові Януковичу і екс-міністру юстиції Лавриновичу повідомили про підозру у захопленні разом з іншими особами державної влади в Україні шляхом конституційного перевороту в 2010 році. Зокрема, Лавриновича підозрюють в організації незаконної, без рішення Верховної Ради України, зміни до чинної Конституції України за допомогою внесення до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів тексту Конституції України в редакції 1996 року та його офіційного опублікування.

 

15.09.2017