На "Шахті Бутівці" загинув військовик.

 

Минулої доби у зоні проведення АТО один український військовик загинув під час обстрілу позиції "Шахта Бутівка", ще двоє бійців отримали поранення поблизу Пісків.

 

Про це розповів речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє Український кризовий медіа-центр.

 

На Маріупольському напрямку бойовики порушили режим тиші 13 разів, майже по всій лінії бойового зіткнення. "Так, у Мар’їнці із заходом сонця окупанти провели обстріл тривалістю більш як година, у ході якого випустили 7 мінометних мін, а також активно відкривали вогонь з гранатометів", – повідомив речник МОУ.

 

Решта 12 обстрілів відбулася на півдні на лінії Павлопіль-Широкине. "Кожен з обстрілів тривав від 10 хвилин до двох годин. Найгарячіше було саме у Павлополі під час вранішнього обстрілу, коли бойовики випустили понад 20 мін, а також активно відкривали вогонь з гранатометів різних систем", – додав Лисенко.

 

На Донецькому напрямку не спадає інтенсивність ворожих обстрілів поблизу Авдіївки. Бойовики активізувалися після обіду і до кінця доби тричі обстріляли Авдіївську промзону, також один раз – позицію "Шахта Бутівка". В Авдіївці під час одного з обстрілів бойовики застосували міномет, решту обстрілів здійснили з легкого озброєння. Бойовики також порушували режим тиші у Зайцевому і поблизу Донецького аеропорту, у Пісках.

 

На Луганському напрямку бойові дії йшли лише у Кримському. "Там, починаючи з 18:00 до пізнього вечора, бойовики порушили режим тиші 7 разів", – розповів полковник Лисенко. Незаконні збройні формування відкривали вогонь переважно з гранатометів та стрілецької зброї, а також випустили 3 міни.

 

15.09.2017