Колишні ватажки УНСО спростували закид РФ про участь Яценюка у війні в Придністров'ї.

 

Особою, котру російська експертиза ідентифікувала як Арсенія Яценюка на знимці з Придністров'я 1992 року у рамках кримінальної справи зі звинуваченням українського екс-прем'єра в участі в бойових діях у Придністров'ї і Чечні, є "унсовець" В'ячеслав Артеменко.

 

Про це пише "Українська правда"

 

 

В'ячеслав Артеменко підтвердив "УП", що на знимці зображено його, і він брав участь у бойових діях у Придністров'ї та Чечні. Це також зафіксовано в художніх творах, зокрема у книзі лідера організації "Братство" Дмитра Корчинського "Війна у натовпі".

 

 

Зі слів Артеменка, знимку робили в Рашкові (Придністров'я, Молдова), де Артеменко командував залогою УНА-УНСО. "Мене там фотографували, хоча в мене особисто немає фотографій з Придністров'я. Я ж усвідомлював наслідки і зараз усвідомлюю. Я не цікавлюся своїм минулим, я його прожив", – сказав Артеменко, зазначивши, що зараз є "мирним вирощувачем кавунів".

 

 

 

Дмитро Корчинський у коментарі "Українській правді" підтвердив, що на фотографії зазнимковано Артеменка.

 

13 вересня стало відомо, що росіяни звинувачують українського екс-прем'єра Арсенія Яценюка в участі в бойових діях не лише у Чечні, а й у Придністров'ї: результати російської експертизи, датованої 2015 роком, з матеріалів справи СК РФ оприлюднила прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо.

 

 

Видання Depo.ua опублікувало стару знимку В'ячеслава Артеменка, на котрій він зображений разом із Дмитром Корчинським. 

 

О, ще один Яценюк!

 

Артеменко – один із колишніх очільників структур УНА-УНСО, публіцист та літератор – був найближчим соратником Корчинського. У 1997 році вони разом пішли з організації. Від активної публічної діяльності "Славко" відійшов, але іноді виступає у ефірах інтернет-телебачення разом із Корчинським.

 

14.09.2017