НАБУ затримало депутата Київради.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України затримали депутата Київської міської ради та його ймовірного спільника за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст. 209 Кримінального кодексу України – "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем", "Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом".

 

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

 

Згідно з версією слідства, "затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, котрі перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн грн".

 

Завдяки цій схемі посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками у Шевченківському районі столиці, а потім легалізував здобуті злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду заснованого ймовірним спільником товариства.

 

Згідно з інформацією "Української правди", йдеться про депутата Сергія Кримчака (фракція "Єдності").

 

14.09.2017