Становище в зоні АТО загострилося – двоє поранених.

 

Штаб Антитерористичної операції поінформував, що становище у районі проведення АТО наприкінці минулої доби загострилось.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу у Facebook.

 

"Якщо до 18-ї години бойовики проявляли незначну активність, то ввечері і вночі ворог суттєво збільшив кількість обстрілів наших позицій, використовуючи при цьому міномети різних калібрів", – констатує командування.

 

Найнеспокійніше було на Донецькому напрямку. Тут з мінометів калібром 120 та 82 міліметри, великокаліберних кулеметів, гранатометів російські найманці 4 рази били по наших позиціях поблизу Авдіївки. Також увечері і вночі окупанти тричі відкривали вогонь зі 120- та 82-міліметрових мінометів, гранатометів, озброєння БМП, стрілецької зброї по українських укріпленнях біля Пісків. У районі Кам’янки ворог випустив 12 мін калібру 82 міліметри. 

 

На Приморському керунку бойовики застосовували міномет і гранатомет поблизу Широкиного та двічі обстрілювали наші укріплення на підступах до Водяного. 

 

На Луганському напрямку єдиною гарячою точною було селище Кримське. Тут після 18-ї години противник тричі відкривав вогонь по українських позиціях з гранатометів і великокаліберних кулеметів. 

 

Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 27 разів порушили перемир’я. Двоє наших захисників отримали поранення. Враховуючи пряму загрозу життю українських військових під час обстрілів, сили АТО декілька разів відкривали вогонь у відповідь.

 

13.09.2017