Поліція затримала активіста РНС, який бив прикордонників під час «прориву» Саакашвілі.

 

Національна поліція України затримала Андрія Котиченка – активіста Руху нових сил Міхеїла Саакашвілі, який 10 вересня брав участь у масових заворушеннях на кордоні у ПП «Шегині» на Львівщині.

 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, назвавши затриманого «бойовиком-тітушком Саакашвілі».

 

Антон Геращенко оприлюднив відео, на якому видно, як Андрій Котиченко бив та душив працівників ДПСУ під час того, як натовп заносив екс-президента Грузії, а нині особу без громадянства, Міхеїла Саакашвілі на територію України.

 

Своєю чергою, соратник Міхеїла Саакашвілі Давід Сакварелідзе на своїй сторінці у мережі Facebook написав про початок масових арештів та репресії проти активістів РНС.

 

Він додав, що окрім Андрія Котиченка учора, 11 вересня, був затриманий прихильник РНС з Івано-Франківська Олександр Бурцев.

 

«Попереджаємо владу і закликаємо її представників негайно припинити політичні репресії, бо це все, безумовно, дуже плачевно для них завершиться, як це вже не раз було у часи попередників», – написав Давід Сакварелідзе.

 

Антон Геращенко звернувся до ЗМІ, що оприлюднили гучну заяву соратника Міхеїла Саакашвілі, із пропозицією також оприлюднити і відео, на якому цей активіст застосовує силу проти прикордонників.

 

«Для об’єктивності, так би мовити», – додав Антон Геращенко.

 

Як повідомляв Z, 14 осіб, які брали участь у прориві польсько-українського кордону в ПП «Шегині» 10 вересня, приїхали у пункт пропуску для оформлення документів. Тим часом сам Міхеїл Саакашвілі відмовився підписувати адмінпротокол про правопорушення, що йому нині привезли прикордонники. Адвокати політика заявляють, що протокол вручений незаконно.

12.09.2017