Порошенко порівняв прорив у Медиці з атаками бойовиків на східний кордон.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що прорив екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі та його соратників через кордон є злочином і не потребує політичних оцінок. 

 

Про це повідомляє "Українська правда".

 

"Як на мою думку, цей інцидент не потребує жодних політичних коментарів. Ми маємо коментувати і будемо його коментувати винятково в правовому полі", – сказав голова держави.

 

"26 липня я видав указ, яким припинив громадянство пана Саакашвілі на підставі подання органу центральної виконавчої влади – Державної міґраційної служби, де були чітко передані в Адміністрацію Президента перевірені ними факти фальсифікації і подання недостовірної інформації при отриманні громадянства", – сказав Порошенко, додавши, що він як Президент не міг ухвалити іншого рішення.

 

З його слів, Саакашвілі мав змогу оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді. "Я, безумовно, виконаю будь-яке рішення суду. Не подобається рішення українських судів – є Європейський суд з прав людини. Це правова площина. Минуло понад півтора місяця. Ніхто до суду не подавав – ні представники, ні не направили відповідного звернення поштою", – сказав Порошенко.

 

"Замість цього скоєно злочин, бо є конституційний принцип недоторканності державного кордону. Це питання національної безпеки держави. І мені байдуже, хто порушує держаний кордон: чи бойовики на сході, чи політикани на заході. Має бути чітка правова юридична відповідальність", – обурився Президент.

 

Зі слів Порошенка, прикордонники вчинили правильно, не застосувавши зброї, хоча мали на це право. "Не дали розбурхати конфлікт всередині країни, чого ці політикани добивалися. Зараз, на моє переконання, це справа правоохоронних органів, і вони почали діяти. Залишмо політику політикам, злочини – правоохоронцям, прокуратурі, суду", – додав Порошенко.

 

"Я сподіваюся, що цей пан буде так само із таким же завзяттям пробиватися в Грузію, як він намагався потрапити в Україну", – сказав Президент.           

 

11.09.2017