Міськрада сплатить ЄБРР 3,5 млн грн замість водоканалу.

 

Львівська міськрада відшкодує Європейському банку реконструкції та розвитку 3,5 млн грн за кредитом, що був отриманий для реалізації проекту реконструкції та модернізації інфраструктури теплопостачання у м. Львові ЛМКП «Львівтеплоенерго», інформує Вголос.

 

Відповідне рішення сьогодні, 8 вересня, ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради.

 

«Уповноважити директора департаменту фінансової політики від імені Львівської міської ради здійснювати виконання договору гарантії, відшкодування та підтримки проекту від 19.11.2013 між Львівською міською радою та Європейським банком реконструкції та розвитку на суму 3500,0 тис. грн», – ідеться у рішенні виконкому.

 

У міськраді зазначили, що це рішення має підтримати сесія, а пояснили його тим, що рахунки «Львівводоканалу» є заблокованими і підприємство не може самостійно сплатити кошти за кредитом.

 

28 липня 2017 року ЛМР погодила реструктуризацію кредиту ЛМКП «Львівтеплоенерго» від ЄБРР для реалізації проекту модернізації інфраструктури теплопостачання м. Львова. Цей проект передбачає розбудову та заміну магістральних теплових мереж, встановлення диспетчеризації та моніторингу на підприємстві, встановлення індивідуальних теплових пунктів та будівництво ТЕЦ на біопаливі. Вартість проекту – 20 млн євро. Тривалість реалізації заходів проекту – приблизно два роки.

08.09.2017