Поляков догрався: суд вилучив його грошову заставу на користь держави.

 

Солом'янський суд Києва постановив вилучити внесену народним депутатом Максимом Поляковим заставу у 304 тисячі гривень у дохід держави і призначив йому нову заставу – вдвічі більшу. 

 

Таке рішення у четвер оголосила суддя Владлена Лазоренко, повідомляє "Укрінформ".

 

"Суд ухвалив клопотання задовольнити частково. Заставу у 304 тисячі грн звернути у дохід держави. Також застосувати до Полякова запобіжний захід у вигляді застави у більшому розмірі. Визначити Полякову нову заставу у розмірі 608 тисяч грн", – сказала Лазоренко.

 

Нову заставу слід внести впродовж п’яти днів.

 

21 липня Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід Полякову у формі грошової застави, зобов'язавши його носити електронний браслет. Поляков заставу перерахував, однак виконувати рішення суду щодо дистанційного засобу контролю відмовився.

 

Після цього Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд клопотання щодо стягнення застави Полякова в дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду. 23 серпня Поляков оголосив, що він надягнув електронний браслет. Утім, САП не відступилася від свого наміру, позаяк рішення суду вже порушене.

 

6 вересня прокурори внесли доповнення до свого клопотання, закликавши суд призначити нардепу нову заставу у розмірі 5 млн грн.

 

07.09.2017