"Я не вірю вам": Зеленський вимагає звільнити "силовиків" Житомирщини через бурштин.

 

Президент України Володимир Зеленський закликав керівників головного управління Національної поліції і управління СБУ в Житомирській області написати заяви на звільнення через продовження нелеґального видобутку бурштину в реґіоні.

 

Про це Зеленський заявив на нараді з питань незаконного видобутку бурштину під час поїздки до Житомирської області, повідомила аґенція УНІАН. На Житомирщині Зеленський офіційно відрекомендував нового голову ОДА – Віталія Бунечка.

 

"У мене є статистика, що обсяг «чорного ринку» бурштину експерти оцінюють в 500 млн доларів на рік і загальний обсяг втрат – десятки мільярдів гривень", – заявив він.

 

Президент закликав керівника Нацполіції Сергія Князєва звільнити керівників райвідділів поліції в Олевському та Овруцькому районах Житомирської області. "Зробимо… ми підійдемо до цього питання швидко та ефективно", – пообіцяв Князєв.

 

Під час наради Президент звернувся до начальника обласного управління Нацполіції: "Що у вас відбувається в області?" "У нас йде боротьба з тим незаконним промислом", – запевнив Печененко. Зеленський не повірив поліціянтові і нагадав про недовіру суспільства до "силовиків". "А вам приємно, що про поліцію, яку повинні поважати українці, про всіх вас говорять, що ви всі теж в схемі? Це як нам всім чути, як нам жити українцям з цим, про яку безпеку ми говоримо?" – заапелював він.

 

Почувши, що Печененко очолює обласне управління поліції вже чотири роки, Зеленський сказав: "Я вам не вірю, я буду говорити з керівником, я теж вам рекомендую покинути свою посаду. Я буду говорити з паном Аваковим, зараз з паном Князєвим. Я не вірю вам… Ви кажете, що ви припинили, а у нас є економічні висновки. Я можу вам це запропонувати (звільнення, – Z). Може, ви нормальна людина, може, ви в схемі не були, але ви нічого не можете зробити з бурштиновими піратами Житомирщини".

 

Зеленського не влаштувала відповідь начальника обласного управління Служби безпеки України Віктора Панасюка про вилучені 13 тонн бурштину. "Я вам дякую, ми змінимо голову СБУ у Житомирській області", – пригрозив Президент.

 

12.08.2019