Уряд вирішив леґалізувати казино та бурштиновий бізнес.

 

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в неділю схвалив програму дій уряду й затвердив низку законопроєктів, спрямованих на виконання програми, зокрема про леґалізацію бурштинового промислу та грального бізнесу.

 

 

Про це повідомляє пресслужба уряду.

 

Зокрема, Кабінет Міністрів ухвалив пакет проєктів законів для впорядкування діяльності з видобутку бурштину, виконуючи в такий спосіб рішення наради у Президента України 2 вересня. Зміни передбачають, зокрема, скасування процедур додаткового погодження дозволів на користування надрами з боку відповідних обласних рад, продаж дозволів через відкриті електронні аукціони тощо.

 

Також схвалено проєкт закону щодо леґалізації грального бізнесу в Україні, який передбачає, що азартні ігри будуть проводити тільки на території готелів на гральному обладнанні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам.

 

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук сказав, що уряд планує представити свій план діяльності у Верховній Раді цього тижня.

 

"Цього тижня ми плануємо представити програму діяльності уряду в парламенті й дуже сподіваємося, що колеги-депутати нас із цією програмою підтримають", – сказав Гончарук на брифінгу в понеділок, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Щодо бурштину, то законопроєкт пропонує зосередити леґальний видобуток на наявних старательських копальнях.

 

"Головний задум – одночасно комплексно криміналізувати нелегальне вивезення бурштину з України", – сказав Гончарук.

 

Законопроєкт передбачає заборону на експорт необробленої сировини, криміналізує нелеґальне вивезення бурштину, спрощує процедуру отримання офіційних документів на розробку наявних старательських копалень для легального бізнесу.

 

Окрім цього, Кабмін незабаром внесе до ВР і законопроєкт про леґалізацію грального бізнесу. "Ми хочемо, щоб гральні автомати зникли з вулиць... Учора ми його проголосували. Й найближчим часом його буде внесено до парламенту", – анонсував Гончарук.

 

30.09.2019