Президент вважав, що реформ хочуть усі, але помилився.

 

Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду активно попрацювати над реформами до наступних виборів.

 

Про це голова держави сказав під час виступу у ВР зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє "Укрінформ".

 

"Приблизно за рік країна зануриться у виборчу кампанію. Навесні 2019-го – президентські вибори, восени того ж року – парламентські. Це означає, що у нас залишився лише рік для того, щоб активно попрацювати над реформами", – порахував Порошенко.

 

З його слів, що далі країна рухається дорогою змін, то активніший спротив з боку різних груп впливу – "ресурсно забезпеченої меншості у вигляді корумпованої бюрократії".

 

Як зазначив Президент, три роки тому він вважав, що реформ хочуть усі, але помилився. "Противники змін є повсюдно. Чимало їх розсілося на різних гілках влади й у фешенебельних бізнес-офісах... Але не тільки. В кожній системі: правоохоронній, освітній, медичній тощо – зверху й донизу – є великі й впливові групи, яких влаштовує статус-кво", – сказав Порошенко.

 

Порошенко перейнявся, що українське суспільство незадоволене рівнем життям і владою – це велика проблема. "Факт залишається фактом: суспільство незадоволене життям і владою. В умовах зовнішньої агресії та економічної кризи, гірких втрат і чималих матеріальних збитків відчуття справедливості загострене як ніколи. Люди неначе оголеним нервом реагують на щонайменшу неправду", – каже Порошенко.

 

Попри все, голова держави каже: тим, що люди витримали економічне навантаження, тягар війни – народ сумлінно виконав свою частину суспільного договору. Та цього, на думку Порошенка, не можна сказати про "верхи".

 

"Недовіра до державних інститутів – нових і старих, до політиків – владних і опозиційних – переростає в глибокі зневіру, апатію і депресію. Щоб усунути цю небезпеку, ми повинні негайно дати друге дихання і боротьбі з корупцією, й економічним перетворенням. І прибрати щонайменше підґрунтя для розмов про нібито відкочування реформ і нібито наступ контрреволюції", – сказав голова держави.

 

07.09.2017