Андрій Садовий анонсував чергову закупівлю транспорту для міста.

 

Наступного року Львів хоче закупити до десяти трамваїв, 40 тролейбусів та 50 автобусів, заявив міський голова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Коментуючи ситуацію з браком міських автобусів через перенесення кінцевих зупинок приміських маршруток на автостанції, Андрій Садовий зазначив, що рішення є цивілізованим, а парк міських автобусів поповнять.

 

«Наступного року плануємо закупити більше 50 автобусів, до 40 тролейбусів і до 10 трамваїв для наших комунальних підприємств.

 

На сьогодні питання оновлення транспортного парку – це дуже велика проблема. Вартість квитка не покриває витрат. Новий трамвай коштує орієнтовно до 30 млн грн. Ми будемо інвестувати міські кошти, бо важливо, щоб люди їздили в якісному транспорті.

 

Програма "Львів 2020" передбачає до 2020 року оновлення 75% всього транспорту у Львові. Ми своє завдання виконаємо для комунальних підприємств, та щодо приватних перевізників є проблеми.

 

Ще одна проблема – що багато водіїв звільняються і масово виїжджають в Польщу на роботу, бо там вони в декілька разів отримують більшу зарплату. Сьогодні катастрофічна проблема з кадрами.

 

До речі, така сама проблема по всіх напрямах – "Львівсвітло", "Львівтеплоенерго". Нас чекають непрості часи. Ми не можемо платити такий рівень зарплати, який сьогодні є в країнах Європейського Союзу. Треба на державному рівні думати, бо держава на це увагу не звертає», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

07.09.2017