Суд оштрафував колишнього митника на 8,5 тис. грн за $10 тис. хабара.

 

Колишній заступник начальника Львівської митниці ДФС України Володимир Шокало засуджений до штрафу у розмірі 8,5 тис. грн за пропонування $10 тис. хабара за закриття проти нього кримінального провадження, свідчить вирок Сихівського райсуду м. Львова від 28 серпня, інформують Наші гроші.

 

Як повідомляв Z, у березні Володимир Шокало, який тоді тимчасово в порядку ротації виконував обов’язки заступника начальника Івано-Франківської митниці ДФС, був затриманий на автостоянці у Львові під час передачі хабара військовому прокурору Львівського гарнізону Владиславу Савинцю і заступнику начальника відділу Управління захисту економіки у Львівській області Святославу Боброву.

 

За це прокурор і поліцейський мали сприяли закриттю іншого кримінального провадження проти нього і ще двох службовців Львівської митниці – начальника цієї митниці Левка Прокіпчука і його заступника Андрія Тодощука, з якими він тимчасово виконував обов’язки керівного складу Івано-Франківської митниці ДФС.

 

Спочатку митнику інкримінували ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), що передбачає покарання від 4-х до 8-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

Проте суд визнав його винним за ч.1 ст.369-2 КК України (зловживання впливом), і засудив до 8500 грн штрафу із позбавленням на три роки права обіймати посади в органах ДФС, органах державної влади та місцевого самоврядування.

 

$10 тис. хабара суд конфіскував у дохід держави.

 

Тим часом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у цій справі буде подано апеляцію. Про це повідомила прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

«Підсудному рано радіти – йдемо в апеляцію. Закликаю громадськість контролювати хід таких резонансних судових засідань», – процитувала генпрокурора Лариса Сарган.

 

Окрім того, Юрій Луценко заявив, що сума хабара насправді становила $40 тис., про що йдеться у березневих документах, отже суд зменшив її учетверо.

07.09.2017