Цьогоріч найпопулярнішим напрямом для абітурієнтів стали комп’ютерні науки.

 

Цьогоріч під час вступної кампанії найбільшим попитом користувалися напрями, пов’язані з комп’ютерними науками, розповіли представники ВНЗ Львова за результатами кампанії, передає ЗіК.

 

«Це перспективний напрям. Після навчання не виникає труднощів із пошуком роботи і хорошою зарплатою. У нас завжди багато замовлень від різних програмістських фірм», – каже викладач програмування ЛНУ Софія Левицька.

 

Також були популярні германські мови, філологія та право. А наприкінці рейтингу – природничі спеціальності: хімія та фізика.

 

Експерти кажуть, що через низьке зацікавлення в окремих факультетах бюджетні місця на них пропадають. Також на втрату бюджетних міст впливає те, що абітурієнти вступають одразу до кількох ВНЗ і невідомо, до якого принесуть оригінали документів.

 

«Кількість заяв, які може подати один студент, на мою думку, надто велика. Цьогоріч ЛНУ повернув державі близько 200-т бюджетних місць», – розповів відповідальний секретар вступної компанії ЛНУ ім. І. Франка Андрій Вакулюк.

 

Водночас традиційно у всіх українських вишах підтримують молодь із сіл, їхню кількість балів множать на 1,4. Тому у львівських вищих навчальних закладах таких студентів 70%.

07.09.2017