"Шкільне перемир'я" допомогло знизити число обстрілів на 67%.

 

Спеціальний представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі Мартін Сайдік повідомив, що "шкільне перемир'я" на Донбасі допомогло знизити кількість порушень режиму припинення вогню на 67%.

 

Про це Сайдік сказав журналістам у Мінську, передає БЄЛТА.

 

Як зазначив дипломат, на попередньому засіданні учасники контактної групи вкотре підтвердили свою прихильність безстроковому припиненню вогню з нагоди початку навчального року: "Я хотів би звернути увагу на зміну ситуації на місцях за даними СММ ОБСЄ. Якщо порівняти період з 25 серпня по сьогоднішній день з таким же періодом до цієї дати, то можна побачити, що кількість порушень режиму припинення вогню зменшилася на 67%, а число вибухів – на 74%".

 

Зі слів Сайдіка, пріоритет тристоронньої контактної групи – захист цивільного населення у зоні конфлікту. "Я дуже радий, що за цей час майже повністю вдалося уникнути жертв серед цивільного населення. З приємністю зазначу, що завдяки цим зусиллям і, звичайно, так званому "хлібному перемиррю", в цьому році вдалося уникнути повторення "гарячого" літа, як у 2015 і 2016 роках", – заявив спецпредставник ОБСЄ.

 

Мартін Сайдік запевнив, що контактна група й надалі докладатиме всіх зусиль, щоб сторони забезпечували тривалість режиму безстрокового припинення вогню. 

 

Прес-секретар Леоніда Кучми, представника України в тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер повідомила: парламентери констатували найспокійніші кілька днів за два минулі роки.

 

"Тристороння контактна група відзначила, що в період з 28 серпня по 3 вересня 2017 року зафіксовано найнижчу кількість обстрілів, починаючи з 2015 року", – написала Оліфер у Facebook.

 

07.09.2017