У Патріаршій курії УГКЦ з’явився новий відділ – соціального служіння.

 

Відділ соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ створений нещодавно і покликаний служити своїм ближнім ділами милосердя та координувати велику кількість соціальних проектів, що вже втілюються УГКЦ, зазначив владика Богдан, адміністратор курії, передає Департамент інфомації УГКЦ.

 

«І цим Церква хотіла показати велику увагу, яку ми приділяємо різним соціальним питанням, котрі турбують наше українське суспільство. З іншого боку, це є також прагнення краще координувати величезну кількість соціальних проектів, які вже здійснюються на різних рівнях у нашій Церкві. Зокрема для того, щоб обмінюватися досвідом, посилювати кращі пасторальні ініціативи, аби наслідувати їх в усій Церкві», – розповів владика Богдан.

 

Крім того, додав він, завданням цього відділу є розвивати соціальне служіння на парафіяльному рівні. Бо ж «покликання Церкви полягає не тільки в тому, щоб прославляти Бога в молитві, служити Літургію, проповідувати Боже Слово, але рівно ж щоб служити своїм ближнім ділами милосердя. Без цього Церква не може жити повнотою свого життя».

 

Пріоритети Патріаршої курії, сказав владика Богдан, зосереджені як на душпастирстві, так і на соціальній місії УГКЦ, що проявляється з особливою силою в останні роки в умовах неоголошеної війни проти Української Держави.

 

За словами владики Богдана, члени Синоду висловили побажання, щоб Патріарша курія поширювала свій вплив, свою діяльність за межі України. Бо в силу історії більшість структур УГКЦ концентрують свою увагу на потребах українців в Україні, тому часом обходять увагою вірних, які живуть на поселеннях, але також потребують підтримки Церкви.

 

Синод Єпископів УГКЦ розпочався у Львові 3 вересня і триватиме до 12-го.

07.09.2017