Комітет ВР узгодив проект проект пенсійної реформи.

 

Парламентський комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував народним депутатам прийняти в цілому базовий проект пенсійної реформи – законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" (№6614).

 

Про це повідомляє прес-служба комітету.

 

На своєму засіданні у середу комітет розглянув загалом 2144 поправки до проекту.

 

"Ми заслухали поправки тих депутатів, які наполягали на їх врахуванні. Частина з них знайшла підтримку у членів комітету, інша – ні. Сподіваюсь, що народні депутати встигнуть проголосувати за цей проект до 1 жовтня, щоб мільйони пенсіонерів змогли якнайшвидше отримати доплати", – прокоментувала голова комітету Людмила Денісова.

 

Комітет, зокрема, підтримав пропозицію про введення накопичувальної системи пенсійного страхування, котра має запрацювати вже з 1 січня 2019 року.

 

Окрім того, комітет дозволив зараховувати до страхового стажу певний досвід для деяких категорій громадян: для приватних підприємців – окремі періоди здійснення підприємницької діяльності, для військовиків – період строкової служби, для матерів – періоди здійснення догляду за дітьми. "Присутні на засіданні представники уряду погодилися з цією пропозицією. Комітет її проголосував. Сподіваюсь, наша ініціатива буде підтримана і в сесійній залі", – прокоментувала Денісова.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав рішення комітету. "Ми на крок ближчі до справедливих пенсій, які громадяни заробили протягом професійного життя... Дякую депутатам Комітету за плідну роботу і сподіваюсь на так само результативний розгляд законопроектів у сесійній залі", – написав голова уряду у Facebook.

 

Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко відзначив згоду депутатів перейти на другий рівень пенсійного страхування – накопичувальну систему. "Те, про що я говорю і намагаюся пробити щонайменше 10 останніх років, нарешті може бути реалізовано... Слідкуємо далі за ситуацією. Має підтвердити це рішення ще Верховна Рада", – прокоментував Розенко.

 

06.09.2017