Музей писанки поповнився новими експонатами з Чикаго.

 

У коломийському Музеї писанкового розпису колекція писанок, що репрезентує мистецький доробок українців діаспори, поповнилася новими експонатами, автором яких є доктор філософських наук Ігор-Ярема Масник з Чикаго, ідеться на сайті музею.

 

«Ще з юних літ захоплювався писанкарством, техніку якого почав опановувати в Україні, а згодом вдосконалював у таборі для переміщених осіб у німецькому Реґенсбурзі. Щороку в часі Великого посту доктор Масник не тільки сам писав писанки, а й навчав своїх студентів. Чимало його писанок зберігаються у музейних і приватних колекціях. Тепер шість писанок Ігоря-Яреми Масника будуть представлені й у колекції музею писанкового розпису, відвідини якого надихнули на такий подарунок», – розповіли у музеї.

 

Ігор-Ярема Масник народився в місті Мостиська на Львівщині, освіту отримав уже в Чикаго. Працював у Національному інституті раку заступником директора підрозділу біології та діагностики раку, чинним асоційованим директором відділення міжнародних зв`язків. Обіймав посаду директора американських проектів в Україні, Білорусі, США, пов`язаних з Чорнобилем.

06.09.2017