ЄС пролонґував "кримські" санкції проти Росії.

 

Європейський Союз у середу продовжив обмежувальні заходи проти російських, кримських посадовців, членів терористичних організацій в ОРДЛО, включаючи найближче оточення президента РФ Володимира Путіна.

 

Таке рішення схвалив комітет постійних представників країн-членів при Раді Європейського Союзу, повідомляє "Укрінформ".

 

Обмежувальні заходи, які діятимуть й щодо деяких компаній та установ, продовжено ще на шість місяців.

 

Санкції проти 149 осіб та 38 установ включають візові заборони та блокування активів на теренах ЄС.

 

Як зазначив офіційний представник Ради ЄС, до санкційного списку включили ще одну компанію, котра обслуговує порт у тимчасово окупованому Криму. Також, повідомляють джерела, у "чорному списку" ЄС залишиться новопризначений посол Росії у США Анатолій Антонов.

 

Нагадаємо, у березні 2017 року Євросоюз продовжив на подальші півроку – до 15 вересня – дію санкцій проти російських високопосадовців, включаючи оточення Путіна. Рішення Ради ЄС стосується російських, кримських, сепаратистських і терористичних діячів, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України.

 

"Вітаю рішення послів ЄС продовжити на півроку та розширити пакет санкцій проти Росії за окупацію Криму. Тягар "кримнашу" має стати нестерпно важким до повного відновлення суверенітету України над півостровом", – прокоментував Президент України Петро Порошенко.

 

"Вдячні нашим європейським партнерам за підтримку, цінуємо тверду позицію Брюсселя стосовно необхідності продовження санкцій проти агресора", – зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

06.09.2017