Депутати облради хочуть обмежити доступ журналістів безпосередньо до сесійної зали.

 

Депутати Івано-Франківської обласної ради вважають, що перебувати безпосередньо у сесійній залі будуть лише тележурналісти й оператори, інші ЗМІ відправлять у спеціальну ложу. Про це йшлося на засіданні постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту.

 

Голова комісії Михайло Торб'як каже, що це необхідно, аби впорядкувати проведення сесій.

 

«Рекомендується систематизувати та вдосконалити, хто може ходити на сесії і за якими документами. Попередні сесії показали, що часто приходять люди і зривають засідання», – сказав він.

 

У попередньо затвердженому регламенті роботи сесії ІФ облради визначено перелік осіб, які можуть брати участь у сесіях облради.

 

Цей пункт депутати вирішили доповнити.

 

«З числа представників ЗМІ право перебування безпосередньо у залі засідань надається виключно журналістам і технічним працівникам телерадіоорганізацій (не більше двох осіб від однієї телерадіоорганізації) при пред’явленні перепустки, що видається у виконавчому апараті обласної ради або під час реєстрації перед початком пленарного засідання за наявності паспорта громадянина України/журналістського посвідчення та копії ліцензії на мовлення.

 

Усі інші представники ЗМІ та інститутів громадянського суспільства розміщуються у спеціально відведеній для них ложі залу засідань», – йдеться у запропонованих змінах.

 

Тож представників друкованих та онлайн-ЗМІ таким чином обмежать у перебуванні безпосередньо у сесійній залі.

 

Заступник голови обласної ради Сергій Басараб зазначив, що до 15 вересня ложа залу засідань має бути вже завершена після ремонту та технічно обладнана, щоби будь-який представник ЗМІ міг там працювати.

 

Окрім цього, у запропонованих змінах визначені і випадки, коли особа може бути обмежена у праві перебування в сесійній залі – ідеться про перешкоджання роботі ради.

 

Комісія рекомендувала на засіданні сесії розглянути внесення змін до попереднього рішення щодо регламенту.

06.09.2017