Путін пригрозив Україні атаками у "чутливих зонах" на випадок отримання зброї зі США.

 

Президент Росії Владімір Путін заявив, що постачання Україні летальної зброї зі Сполучених Штатів Америки обернеться ескалацією конфлікту на Донбасі та початком боїв у нових зонах. 

 

Про це Путін сказав на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС у китайському місті Сямень, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Це cуверенне рішення США, кому продавати зброю або постачати безкоштовно, і тієї країни, яка є реципієнтом цієї допомоги. Ми на цей процес ніяк вплинути не зможемо. Але є загальні міжнародні правила і підходи – постачання зброї в зону конфлікту не йдуть на користь умиротворенню, а тільки погіршують ситуацію", – заявив Путін.

 

З його слів, "якщо це станеться в даному випадку, то принципово таке рішення становища не змінить – взагалі ніяк не вплине на зміну ситуації – але кількість жертв, безумовно, може збільшитися".

 

Путін додав, що "є ще один момент, на який слід звернути увагу, – [для тих,] хто виношує такі ідеї". "Це полягає в тому, що у "самопроголошених республік" достатньо зброї, зокрема захопленої в протиборчої сторони... І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, важко сказати, як будуть реагувати "проголошені республіки" – можливо, вони направлять наявну у них зброю в інші зони конфлікту, чутливі для тих, хто створює проблеми для них", – пригрозив Путін.

 

05.09.2017