Путін: Ми пустимо миротворців лише на лінію розмежування.

 

Президент Росії Владімір Путін заявив про підтримку ініціативи введення миротворців на Донбас, щоправда, висловив для цього низку передумов, котрі, судячи з дотеперішньої позиції України на переговорах, будуть оголошені як неприйнятні.

 

Про це Путін сказав у вівторок на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС у китайському місті Сямень, інформує аґенція "Інтерфакс". Понад те, він доручив російському МЗС внести проект належної резолюції на розгляд Ради безпеки ООН.

 

"Наявність миротворців – навіть можна сказати не миротворців, а тих людей, які гарантують безпеку місії ОБСЄ – вважаю цілком доречною і не бачу тут нічого поганого. Навпаки, вважаю, що це пішло б на користь розв’язанню проблеми на південному сході України (в ориґіналі – на Юґавастокє, – Z)", – сказав Путін.

 

Зі слів президента РФ, може йтися "лише про функції гаратування безпеки співробітників ОБСЄ".

 

"Друге – ці сили мусять перебувати на лінії розмежування, на жодних інших територіях", – наполягає господар Кремля.

 

Але для того всього Владімір Путін пропонує вступити Україні у "прямі переговори" з бойовиками. "Третє – це питання має вирішуватися лише після розведення сторін і відведення важкої техніки, і це не може бути вирішено без прямого контакту з представниками самопроголошених республік", – вважає президент РФ.

 

Путін обіцяє, що "якщо все це зробити, це точно піде на користь розв’язанню проблеми".

 

05.09.2017