Інформаційний комітет ВР пропонує акцизні марки для російських книг.

 

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації пропонує запровадити акцизні марки на видавничу продукцію з Російської Федерації.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

"Ми хочемо захистити українських книговидавців, запропонувавши такий інноваційний захід, як акцизну марку на російську книжку для того, щоб боротися із піратством у цій сфері", – сказала голова комітету Вікторія Сюмар.

 

1 січня 2017 року набув чинності закон, згідно з яким на територію України не можна ввозити видавничу продукцію, за змістом спрямовану на ліквідацію незалежності України, насильницьку зміну конституційного ладу, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, таку, що пропагує війну чи теракти, комуністичний чи нацистський режими та їхню символіку, розпалює ворожнечу, зазіхає на права і свободи людини.

 

Також законом заборонено ввіз видавничої продукції, що пропагує державу-агресора, зокрема її органи влади, працівників культури та інших сфер, які публічно підтримують окупацію території України, використовує шаржування державних символів України.

 

Не потребує отримання дозволу на ввезення видавнича продукція, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників. 

 

04.09.2017