СБУ в управлінні освіти перевіряло документи щодо електронної черги у дитячі садки, – ЛМР.

 

До управління освіти Львівської міської ради з листом звернулися представники СБУ щодо надання копій документів, що стосуються електронної реєстрації дітей до дошкількільних навчальних закладів. Це не були обшуки, повідомила виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, передає Гал-інфо.

 

За словами Зоряни Довганик, працівникам СБУ в управлінні надали копії наказів управління, що стосуються відповідальних осіб, копію положення про електронну реєстрацію та копії рішення виконавчого комітету щодо функціонування електронної реєстрації дітей до дошкільних навчальних закладів Львова.  

 

«Це могло бути звернення незадоволених батьків, чиї діти не змогли потрапити до дошкільного навчального закладу. В цьому році ми мали значну кількість питань від таких батьків. Це стосувалося невчасної реєстрації. Це стосувалося того, що не завжди інформація, яка була неповною, була перенесена зі старої бази у нову», — сказала очільниця управління.

 

На запитання про те, хто винен у тому, що деякі діти не потрапили зі старої бази у нову, Зоряна Довганик відповіла:

 

«Це було пов’язано з тим, що батьки надавали не повну інформацію, не було правильно вказано електронні адреси, були помилки, можливо, навіть і умисні, у номері свідоцтва про народження дитини тощо».

 

Вона нагадала, що цього року з 1 вересня у Львові до садочків прийняли приблизно 7 тис. дітей. Натомість не потрапили у ДНЗ 3,8 тис. дітей.

 

«Ми опрацювали всі звернення батьків, при необхідності їхні заявки були перенесені на наступний рік. Ті діти, які в цьому році не потрапили до дошкільних навчальних закладів, їхня електронна заявка автоматично перереєстровується на наступний навчальний рік», — сказала чиновниця.

 

«Ми працюємо над тим, щоб створити групи короткотривалого перебування дітей у дошкільних навчальних закладах. Вони зможуть відвідувати садочок в першій або другій половині дня», — зазначила Зоряна Довганик.

04.09.2017