Збитки від урагану Harvey в Техасі сягнули $180 мільярдів.

Таку астрономічну суму назвав губернатор штату Ґреґ Еббот (Greg Abbott).

 

 

Еббот зазначив, що Harvey заподіяв навіть більшої шкоди, ніж ураган Katrina, який спустошив Новий Орлеан 2005 року. Раніше він вже говорив, що Техасу може знадобитися понад 125 млрд доларів, проте згодом переглянув цю цифру в бік підвищення – повідомив телеканал CNN.

 

Руйнівний ураган ударив по Техасу тиждень тому і став причиною загибелі щонайменше 47-ми людей. Ще близько 43 тисяч мешканців штату залишилися без даху над головою і живуть у тимчасових притулках. У багатьох районах Г'юстона, як і раніше, не спадає повінь.

 

Уряд США вже запросив у Конгресу 7,85 млрд доларів для покриття початкових витрат на відновлювальні роботи. Еббот назвав цю суму «початковим внеском».

 

Тим часом керівник американської Федеральної аґенції з надзвичайних ситуацій Брок Лонґ (Brock Long) попередив, що постраждалим від повені штатам не варто розраховувати на те, що всі їхні рахунки оплатить Вашингтон. «Ураган Harvey повинен стати тривожним дзвінком для місцевих чиновників, котрим час створювати власні резервні фонди на випадок надзвичайних ситуацій», – зазначив Лонґ в інтерв'ю каналу CBS.

 

У Білому домі вже попередили, що доведеться знову піднімати стелю американського боргу (обмеження на державні витрати), щоб оплатити відновні роботи. Однак таке рішення може ухвалити тільки Конгрес США.

04.09.2017