У Карпатах випав град, а дощі змили дорогу.

 

Учора, 3 вересня, на Івано-Франківщині в селі Микуличин поблизу Яремче випав крупний град, ідеться в спільноті Наше Прикарпаття.

 

«В селі Микуличин пройшла шалена гроза зі шквалистим вітром та градом! Саме град наробив найбільше лиха. Розміром з перепелине яйще, він за 10 хвилин знищив весь урожай та садовину. А також пошкодив багато автомобілів. Місцеве населення очікує сходження селевих потоків», – ідеться у дописі.

 

Про град також повідомили мешканці Коломиї.

 

У тій же спільноті оприлюднили відео, на якому видно, як в тому ж Микуличині випав дощ з мокрим снігом. Проте деякі користувачі пишуть, що це все ж таки град.

 

Через негоду постраждали й інші громади області. Так, за попередніми даними, пошкоджено дах житлового будинку у Снятинському районі. В Івано-Франківську, Надвірній та Яремче було підтоплено близько 50-ти підвальних приміщень у житлових, адміністративних та комерційних будівлях, передає ZIK.

 

У Яремче, за словами місцевих мешканців, дощ фактично змив асфальт на свіжовідремонтованій дорозі.

 

В Івано-Франківську, де затопило багато вулиць, сильний потік води позривав реєстраційні номери з великої кількості автомобілів. Патрульні поліцейські зібрали їх у відділенні на вулиці Юності й видаватимуть після пред’явлення документів на транспортний засіб.

 

На сьогодні і завтра, 4–5 вересня, в області знову оголосили штормове попередження.

 

«У зв’язку зі сильними, місцями дуже сильними опадами, впродовж 4–5 вересня на ріках області очікуються підйоми рівнів води на 0,5–1,5 м, в окремих ділянках до 2,0 м над рівнями станом на 01.09.2017, при цьому можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в гірських районах існує загроза сходу селів.

 

Протягом доби 4 вересня по області та місту очікується сильний дощ, гроза, посилення вітру 15–20 м/с», – попередили в ДСНС.

04.09.2017