Голова СБУ сказав очільнику ФСБ, що росіяни порушили кодекс спецслужб.

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак закликав очільника ФСБ Росії Алєксандра Бортнікова не брати участі у злочинах режиму Владіміра Путіна і звинуватив російські спецслужби у підготовці терактів на території України.

 

Про це Грицак заявив у зверненні до Бортнікова, записаному під час свого інтерв'ю для телеканалу "Прямий"

 

"Олександре Васильовичу, звертаюся до вас як офіцер до офіцера. Навіть в умовах війни є правила, котрі не можна переступати для працівників спеціальних служб. Ви переступили через усі можливі межі, котрі лиш можна переступити. І ви, і я знаємо, що до організації терактів на території України – і в Одесі, і в Харкові, і в Херсоні – причетні працівники [російських] спецслужб. Загинули десятки осіб, багато були поранені", – заявив Грицак. 

 

Та тепер, наголосив голова СБУ, російські спецслужби "перетнули червону лінію": "Ви готові були підірвати своїх російських громадян для того, щоби дестабілізувати становище в Росії й створити умови для вторгнення в Україну, для початку повномасштабної кампанії", – сказав голова української спецслужби.

 

"Чи ви до кінця усвідомлюєте, до яких геополітичних наслідків могли спричинити ці дії? Ви усвідомлюєте, що за ці дії доведеться відповідати? Ви розумієте, що сьогоднішня політична влада, в тім числі й Путін, не вічні? Вам утямки, скільки проклять отримають ваші діти? І вам під силу все те спинити. У тому є суть мого звернення", – підсумував Грицак.

 

04.09.2017