ЄБРР оголосив про початок відбору компаній для реалізації проекту «Тверді побутові відходи».

 

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) повідомив про початок відбору компаній, які візьмуть участь у реалізації першого етапу проекту «Тверді відходи Львова» вартістю 35 млн євро, котрий фінансуватиме ЄБРР, передає Zaxid.net.

 

В оголошенні, опублікованому на офіційному сайті ЄБРР в ніч проти 2 вересня, вказано, що проект вартістю 35 млн євро передбачає початок рекультивації Грибовицького сміттєзвалища і будівництво заводу з механіко-біологічної переробки сміття. Операторами проекту вказана Львівська міськрада і львівське комунальне підприємство «Зелене місто».

 

Директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря підтвердив, що публікація оголошення про наміри на сайті ЄБРР є початком відбору виконавців цього проекту.

 

«З часу публікації оголошення до мене вже звернулися близько 10 міжнародних компаній, що мають бажання взяти участь у проекті побудови сміттєпереробного заводу у Львові. Це німецькі, італійські компанії, є голандці», – розповів Вадим Ноздря.

 

Тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг для проекту «Тверді відходи Львова» буде оголошено у четвертому кварталі цього року. Вадим Ноздря зазначив, що міська рада Львова хоче оголосити два окремі тендери – на рекультивацію старого сміттєзвалища і на власне будівництво заводу.

 

«Наразі всі компанії, що зголосилися, хотіли б взяти участь у побудові заводу; охочих взятися за рекультивацію поки нема», – додав він.

 

З коштів, передбачених проектом ЄБРР, 10 млн євро будуть виділені на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. Це безповоротний ґрант з боку ЄБРР.

 

Ще 25 млн євро будуть витрачені на будівництво сміттєпереробного заводу на території львівської ТЕЦ-2. Розробку проекту вже завершують фахівці французької компанії Egis за рахунок ґранту французького уряду.

04.09.2017