Міністр оборони Британії: Ми розглянемо українські пропозиції допомоги.

 

Міністр Збройних сил Великої Британії Марк Ланкастер зустрівся в Україні з британськими й українськими військовими, які навчаються спільно в рамках програми "Орбітал", і обговорив із міністром оборони України Степаном Полтораком нові шляхи допомоги нашій армії.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

 

Зі слів Ланкастера, позиція британської сторони щодо подальшого надання допомоги Збройним Силам України є гнучкою. "Ми готові розглянути пропозиції української сторони щодо інших сфер надання допомоги", – зазначив міністр Збройних сил Британії.

 

Натомість міністр оборони Степан Полторак високо оцінив рівень підготовки українських військових британськими інструкторами в рамках тренувальної програми "Орбітал", відзначивши, що набуті знання сприяли покращенню ефективності дій у бойових умовах.

 

Міністр оборони відзначив високий рівень співпраці між Україною та Великою Британією у військовій сфері та назвав одним із можливих шляхів її розширення залучення британських інструкторів для підготовки підрозділів, штабів та органів військового управління ЗС України.

 

Крім того, генерал армії України Степан Полторак наголосив, що останні зміни у діяльності вітчизняного оборонного відомства стали можливими завдяки у тому числі й допомозі з боку радників від Великої Британії.

 

Зі слів Полторака, пріоритетними завданнями для Міністерства оборони на майбутнє є реалізація продуманої кадрової політики та професіоналізація ЗСУ, впровадження планування на основі спроможностей, забезпечення ЗСУ озброєнням, військовою та спеціальною технікою, а також розвиток необхідної інфраструктури.

 

01.09.2017