Гройсман: Не всім українцям потрібна вища освіта.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що вища освіта не мусить обов'язково бути у кожного.

 

Про це він сказав під час урочистостей з нагоди Дня знань у навчально-виховному комплексі "Ерудит" у Києві, передає аґенція "Українські новини"

 

Прем'єр зазначив, що на ринку праці є запит на кадри, але система підготовки цих фахівців не пристосована до ринку. Зокрема, він констатував, що в країні є брак кваліфікованих робочих кадрів, однак діюча система професійно-технічної освіти не може готувати конкурентних робітників, які розуміли б сучасні технологічні процеси.

 

"Не обов'язково необхідно, щоб всі мали вищу освіту. Я вважаю, що не кожен може бути вченим і не кожній людині необхідна вища освіта", – вважає Гройсман.

 

Прем'єр додав, що традиція мати диплом про вищу освіту сформувалася в 90-ті роки. Гройсман певен, що диплом не є перевагою, бо важливо мати знання і можливість реалізувати себе в реальному секторі.

 

У Володимира Гройсмана вища освіта є. У 1999 році він закінчив Вінницький інститут регіональної економіки та управління (тепер – Вінницький фінансово-економічний університет), а 2003-го – недержавний вищий навчальний заклад – Міжреґіональну академію управління персоналом (спеціальність – "Юриспруденція"). Згідно з рейтинґом вишів за 2017 рік, ані ВФЕУ, ані МАУП не ввійшли до топ-200.

 

У лютому 2010 року Гройсман також закінчив Національну академію державного управління при Президентові України, ставши магістром за спеціальністю "Управління суспільним розвитком" і спеціалізацією "Управління на регіональному і місцевому рівнях".

 

01.09.2017