Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулась до російського омбудсмана Тетяни Москалькової з проханням допомогти в пошуках та з'ясуванні обставин імовірного затримання громадянина України Павла Гриба на території Білорусі.

 

24 серпня 19-річний хлопець виїхав до Гомеля на побачення з дівчиною – звідтоді він не виходив на зв'язок. Батько Павла Ігор Гриб, колишній офіцер Прикордонної служби та функціонер капеланства в Україні, заявив, що сина могли поневолити правоохоронні органи Росії за звинуваченням у терористичній діяльності. 

 

 

"Прошу Вас перевірити інформацію про факт затримання Павла Гриба, правових підставах затримання, про його місцезнаходження, умови тримання і стан його здоров’я", – йдеться у листі Валерії Лутковської.

 

Зі слів омбудсмана України, той факт, що у батьків Павла Гриба немає будь-якої інформації про те, у якій установі перебуває їхній син і на яких підставах, викликає серйозну занепокоєність.

 

Ігор Гриб повідомив про зникнення сина 28 серпня. З його слів, Павло їхав на зустрів із громадянкою Росії, з котрою переписувався у соціальних мережах.

 

Служба ТСН.ua сконтактувалася з цією дівчиною і нібито отримала підтвердження, що хлопця схопили "феесбісти". 

 

Білоруське Euroradio повідомило з покликом на власні джерела, що Гриба спровадили в Краснодон і там утримують в ізоляторі.

 

30.08.2017