ЗСУ прийняли на озброєння ракетний комплекс "Корсар" – аналог Javelin.

 

На озброєння Збройних Сил України прийняли легкий переносний ракетний комплекс "Корсар", призначений для ураження броньованих цілей та малорозмірних цілей штибу танка, вертольота.

 

Про це повідомляє прес-служба концерну "Укроборонпром".

 

 

Розробником комплексу є державне київське КБ "Луч". 

 

"Укроборонпром" хвалиться: "«Корсар» дає змогу вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя. При цьому наведення проходить у низькоенергетичному рівні випромінювання задля приховування каналу управління".

 

"Однією із головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь «з плеча» без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь підготовлених позиціях, наприклад при обороні, бійці можуть використовувати спеціальний станок", – прокоментували у концерні.  

 

Точність комплексу визначається розробкою "Ізюмського приладобудівного заводу" (завод, як і "Луч", входить до концерну "Укроборонпром") – приладом наведення ПН-КУ, котрий забезпечує наведення ракети на дальності до 2,5 км у межах +/- 250 мм.

 

КБ "Луч" для "Корсару" розробило дві керовані ракети: РК-3К та РК-3ОФ.

 

РК-3К оснащена тандемною кумулятивною бойовою частиною, яка призначена для ураження сучасних броньованих нерухомих і рухомих об’єктів, які мають комбіновану, рознесену або монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також завислих вертольотів. Ця ракета забезпечує бронепробиття за динамічним захистом не менш як 550 мм.

 

РК-3ОФ оснащена осколково-фугасною бойовою частиною з ударним ядром та призначена для ураження легкоброньованих об’єктів, споруджень польового типу (ДОТ, ДЗОТ) і живої сили. У ході випробувань вдалося досягнути наскрізного пробиття бронеплити товщиною 50 мм.

 

"Укроборонпром" запевняє, що перш ніж піти на озброєння ЗСУ, ракетний комплекс зазнав низки випробувань і підтвердив свої високі характеристики.

 

Нагадаємо, розробником протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П" теж є КБ "Луч".

 

30.08.2017