Громадянину Росії висунуто звинувачення в теракті проти команди Borussia.

28-річного росіянина звинувачують у замаху на вбивство 28 осіб, завданні тілесних ушкоджень двом з них, а також незаконному придбанні вибухівки.

 

 

Бомбовий замах на шляху проходження автобуса з гравцями футбольного клубу Borussia з німецького міста Дортмунда було вчинено 11 квітня цього року. Місцева прокуратура висунула офіційні звинувачення росіянинові Сергію В., котрого затримали за підозрою в організації вибухів.

 

Як говориться в заяві прокуратури Дортмунда, обвинувальний висновок у справі Сергія В. у вівторок, 29 серпня, було передано до місцевого земельного суду – повідомило видання Zeit Online.

 

Нагадаємо, що 11 квітня в Дортмунді  прогриміли три вибухи в безпосередній близькості від автобуса футболістів Borussia, коли ті прямували на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів з командою AS Monaco.

 

Внаслідок вибухів поранення отримали захисник команди Марк Бартра (Marc Bartra) і поліціянт, котрий перебував поблизу.

 

Сергія В. затримали через 10 днів після теракту. Весь цей час він залишався під арештом. Сам підозрюваний своєї провини досі не визнав.

 

Дортмундська прокуратура так пояснює мотиви обвинувачуваного.  Сергій В. уклав договір опціону на придбання 15 тисяч акцій футбольного клубу Borussia на загальну суму 78 тисяч євро і на початку квітня взяв на це кредит. За версією слідства, підозрюваний розраховував, що вибух автобуса обвалить курс акцій клубу, які він зможе придбати за низькою ціною, а після зростання вартості цінних паперів він зможе з вигодою їх перепродати.

 

Прокуратура повідомляла, що росіянин замінував паркан біля ділянки дороги, якою мав проїжджати автобус з футболістам. Крім того, він забронював номер в готелі з виглядом на ділянку дороги, де сталися вибухи.

 

Щоб підірвати автобус, підозрюваний встановив три вибухові пристрої, начинені вражаючими елементами, уздовж огорожі завдовжки 12 метрів. За інформацією прокуратури, пристрої він розташував так, щоб вибухова хвиля була спрямована саме на автобус з футболістами Borussia.

 

Аби відвернути від себе підозру, Сергій В. попередньо залишив на місці злочину три листи з однаковим текстом. У них йшлося про те, що нападник пов'язаний з екстремістським угрупуванням «Ісламська держава».

29.08.2017