Проти політв'язня Балуха відкрили нову кримінальну справу.

 

В окупованому Криму проти Володимира Балуха, засудженого за підняття синьо-жовтого прапора над власною домівкою в селищі Роздільне, відкрили нову кримінальну справу.

 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

 

 

"Після того, як Володимир Балух та його адвокат подали скаргу до поліції на незаконні дії начальника Роздільненського ІТТ Валерія Ткаченка, який ображав і вдарив українця, Ткаченко подав у відповідь свою скаргу на українця. За заявою Ткаченка слідчий комітет РФ 22 серпня 2017 року порушив кримінальну справу стосовно Балуха за ч. 1 ст. 318 КК РФ (застосування насильства до представника влади)", – йдеться у повідомленні.

 

У постанові про порушення кримінальної справи сказано, що Балух 11 серпня 2017 року "під час ранкового огляду камер ІТТ у коридорі вдарив ліктем у живіт капітана Валерія Ткаченка, після чого політв'язень зайшов у камеру №2, узяв флакон мийного засобу і знову вдарив начальника ІТТ по правій руці".

 

Адвокати українця наголошують, що представники пенітенціарної установи напали на Балуха – чоловіка били, ображали нецензурною лайкою, принижували за національною ознакою.

 

Правозахисники переконані, що нова кримінальна справа свідчить про продовження переслідування Балуха з політичних мотивів навіть після неправосудного вироку.

 

4 серпня 2017 року Балуха засудили до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму за надуманим звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито знайшли на горищі його приватного будинку. Раніше пан Володимир встановлював український прапор на даху свого будинку, а також табличку на стіні будинку "вулиця Небесної сотні".

 

29.08.2017